zaterdag 17 maart 2012

Culturele dag


Dag iedereen

Hier ben ik weer. Met geen goed weer, het is vandaag een zeer regenachtige dag. De regen heeft ervoor gezorgd dat ons uitstapje naar Colakreek niet doorgaat. Hopelijk is het morgen beter weer en gaat het dan wel door.
Tijdens de week was het wel mooi weer maar toen moesten we lesgeven.

Donderdag was een culturele dag, er was een Nederlandse school op bezoek. Iedereen mocht in zijn culturele kleren naar school komen. Er is heel de dag gedanst en gezongen. Er kwam ook een brasband optreden. Heel mooi! Ook was er veel eten voorzien. Hele lekkere pannenkoeken, waarvan we het recept krijgen. Zo kan ik in België ook eens pannenkoeken kan maken.

Daarna zijn we met de leerlingen van de 3de klas naar Palulu geweest. Waar we konden zwemmen in een rivier en uitrusten in de hangmat. Het was een vermoeiende voormiddag geweest. De Nederlandse leerlingen overnachten in Palulu in hangmatten in de jungle. Een hele ervaring, vrijdag vertrokken ze richting huis. Het afscheid tussen de leerlingen viel zwaar. Ze kennen elkaar pas een week maar er waren toch al een aantal vriendschappen ontstaan. Zo was er ook een Nederlands meisje dat had gehuild na het huis bezoek bij één van onze leerlingen. Ze was er van verschoten dat wij veel luxe hebben en dat sommige mensen hier met heel weinig moeten leven. Ik denk dat het doel van dit project behaald is. En dat de leerlingen hier veel uit zullen leren.

Vrijdagochtend konden we moeilijk uit ons bed. We waren donderdag maar laat thuis van Palulu.

Het is maar een heel kort berichtje aangezien we deze week niet veel meegemaakt hebben.
Hopelijk gaat Colakreek morgen door. Het water lijkt op cola vandaar de naam.


Veel groetjes vanuit Suriname en tot volgende week.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten